Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Volgende elektrische Fiat 500 ook voor Europa

Van de volgende generatie Fiat 500 komt wederom een versie met elektrische aandrijflijn. Dat heeft de autobouwer bekendgemaakt tijdens de Investors Day in het Italiaanse Balocco. De auto komt dit maal ook op de Europese markt.

fFiat 500E designschets

De autobouwer kondigt alleen de komst van de elektrische 500 aan. Het concern laat zich nog niet over de aandrijflijn uit. De auto komt er in twee varianten, een hatchback en een stationwagon onder de naam Giardiniera.

Grijze import

Het is voor het eerst dat er een elektrisch aangedreven 500 op de Europese markt komt. De huidige editie is alleen in de Verenigde Staten leverbaar, en wel louter in Oregon en Californië. Via grijze import komt de auto als gebruikte wagen ook deze kant op. Momenteel zijn er van die 500e gedoopte elektro-hatchback meer dan 320 exemplaren in Nederland.

SUV’s

De komst van de 500e maakt deel uit van vijf nieuwe Fiat-modellen die in de periode 2018-2022 verschijnen. De 500e en 500e Giardiniera zijn voor Europa bedoeld, de resterende drie niet. De overige modellen zijn drie SUV’s/crossovers. Het gaat om een crossover boven de Tipo, voorzien van drie zitrijen. Het model kan gezien worden als de opvolger van de Journey, die Fiat buiten Nederland verkocht. In het segment van de Panda en de Punto brengt Fiat een vier- tot vijfzits SUV. De kleinste van de twee zal zijn techniek delen met de compacte Jeep, die de Amerikaanse Fiat-broer onder de Renegade gaat positioneren. Fiat zal het drietal louter in Zuid-Amerika op de markt brengen.

 

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.