Autovisie
Autovisie Nieuws 30 okt 2016

Volgend jaar raceversie Apollo Arrow

Het was weer een tijd stil rondom Apollo, de nieuwe doorstart van supercarmerk Gumpert. Nu is er goed nieuw: de nieuwe Apollo Arrow loopt op schema en wordt samen ontwikkeld met Scuderia Cameron Glickenhaus.

Apollo-Arrow-2016-01

Scuderia Cameron Glickenhaus

Apollo is niet alleen een samenwerking aangegaan met Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), maar ook met de Italiaanse fabrikant Manifattura Automobili Torino (MAT). De drie zullen ook gaan samenwerken aan een racevariant van de Apollo Arrow, die Apollo Titan moet gaan heten. Die auto moet volgens het Britse Autocar volgend jaar al te zien zijn op het Goodwood Festival of Speed.

V8

Na de Titan, die een grote twaalfcilinder moet krijgen, moeten de werkzaamheden verdergaan voor de Arrow. Die auto moet, net als de conceptversie die dit jaar in Genève werd getoond, gebruik gaan maken van een achtcilinder. De concept had een 4,0 liter V8 van Audi met 1000 pk op een gewicht van 1300 kg. Of die cijfers ook het productiestadium gaan bereiken lijkt voorlopig nog even sterk, maar wat wel vaststaat is dat de auto heel behoorlijk moet gaan sturen. Alle ervaring uit de racerij van SCG wordt namelijk in de auto gestopt.

Reageer op artikel:
Volgend jaar raceversie Apollo Arrow
Sluiten