Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 okt 2016

Autobrochure Gangloff Bugatti

Het was vroeger eerder regel dan uitzondering dat je met een chassis van een fabrikant naar een carrosseriebedrijf ging om daar een koetswerk uit te kiezen. Voor het chassis van Bugatti was Georges Gangloff uit Colmar een van de fabrikanten van koetswerken. Het bedrijf bood verschillende opties, zo blijkt uit de officiële brochure van de onderneming.

IMG_9929Van wanneer deze catalogus dateert, staat er niet op gedrukt. Met pen staat ‘1929’ op de catalogus geschreven. De staat van de brochure is goed, maar helaas is het historische document in de loop der jaren dubbelgevouwen opgeborgen en is de lelijke vouw in het midden er bijna niet meer uit te krijgen.

Grand Prix Raid

Ik heb de brochure uit een andere verzameling verkregen. De catalogus maakte deel uit van een collectie folders uit hoofdzakelijk de jaren dertig, veertig en vijftig. Het is in mijn ogen belangrijk dat het document goed bewaard blijft, want wat is het een prachtig stukje historie. Zeker als je weet dat de Type 57 Roadster Grand Prix Raid van Gangloff, die in 1934 in opdracht van een gefortuneerde klant werd gebouwd, nu 82 jaar later in handen van het Louwman Museum in Wassenaar is en daar een van de topstukken van de collectie vormt.

De Gangloff-brochure maakt op zijn beurt deel uit van de topstukken in mijn collectie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.