Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Verkoop extreme Vuhl 05RR van start

De Mexicaanse sportautobouwer Vuhl presenteerde al tijdens het Goodwood Festival of Speed in 2016 de 05RR op basis van de Vuhl 05. Maar na de onthulling bleef het lange tijd stil. Tot nu, want de verkoop van de nog potentere 05RR is eindelijk gestart in de Verenigde Staten, Mexico en in Europa.

65 kilogram lichter

De Vuhl 05RR is een auto voor de echte liefhebbers. De extreme tweezitter is ontdaan van luxe en voorzien van nog meer power voor nog betere prestaties. Ten opzichte van de Vuhl 05 weegt de RR-uitmonstering 65 kilogram minder. Tet totaalgewicht komt nu uit op 660 kilogram.

EcoBoost-viercilinder

Ten opzichte van de Vuhl 05 is de RR-versie ook een stuk krachtiger. Achterin installeert Vuhl een 2,3-liter EcoBoost-viercilinder turbomotor – bekend uit de Ford Focus RS en Zenos E10R – met een opgeschroefd vermogen van 390 pk en 500 Nm koppel. Dat is gelijk aan 600 pk per 1.000 kilogram! Daarmee pk/gewichtsverhouding van de Vuhl 05RR beter dan die van de Ferrari F12tdF, McLaren P1 en Bugatti Veyron. Dames en heren: less is more.

2,7 seconden

De vierpitter is gekoppeld aan een sequentiële zesbak van Sadev met achterwielaandrijving. De sprint van 0 naar 96 km/h bedraagt slechts 2,7 seconden en de topsnelheid komt uit op 255 km/h. Er zijn meer verschillen ten opzichte van de ‘gewone’ 05. Kijk bijvoorbeeld naar de gigantische achterspoiler en diffuser voor extra downforce. Verder heeft de 05RR een sperdifferentieel, meer op het circuit gerichte wielophanging en optioneel semislicks. In bochten is de Vuhl 05RR in staat om 1,8 G op te wekken. De vanafprijs van de Vuhl 05RR is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.