Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

‘BMW en Daimler breiden samenwerking uit’

BMW en Daimler onderzoeken de mogelijkheden van een verdere samenwerking. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt op basis van bronnen bij de verkenningsgesprekken.

Strategische samenwerking

BMW en Daimler werken al samen met het gezamenlijke inkopen van onderdelen. Ook bundelen de twee concerns hun krachten op het gebied van deelautoprojecten. BMW en Daimler zien meer mogelijkheden om kosten te besparen door ook technologie en investeringen met elkaar te gaan delen in de nabije toekomst, onder meer op het gebied van autonome rijhulpsystemen. Volgens Handelsblatt wordt er nadrukkelijk gesproken over een strategische samenwerking. Harald Krüger, bestuursvoorzitter van BMW, en Ola Källenius, bestuurslid van Daimler AG (moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz en Smart), zijn intensief met elkaar in gesprek over de opties. Meer duidelijkheid volgt dus binnenkort.

Samenwerkingen

Steeds meer autofabrikanten bundelen hun krachten om kosten te besparen. Onlangs ging Ford nog in zee met Volkswagen voor het gezamenlijk ontwikkelen van compacte bedrijfsauto’s en pick-ups. Daarnaast zijn er nog veel meer voorbeelden van samenwerkingen. Zo zijn Toyota en BMW technologiepartner en werkt Daimler ook samen met Renault-Nissan. Toch zou de samenwerking tussen BMW en Mercedes-Benz best opvallend zijn, omdat de concurrentiestrijd tussen de twee merken fel is, op een gezonde manier overigens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.