Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Vanda Dendrobium: Stekkersprinter uit Singapore

Dodge Charger Hellcat, Rolls-Royce Phantom, Maserati Ghibli. Allemaal puike autonamen, die agressief klinken, mysterieus of gedistingeerd. En dan is er de Vanda Electrics Dendrobium. Waarop wij alleen maar kunnen zeggen: De wat?!

vanda-dendrobium

De Dendrobium is een elektrische super-de-supersportwagen (alweer één?). Hij komt uit Singapore en is ontwikkeld door Vanda Electrics, dat tot nu toe alleen maar een elektrische scooter en een kleine elektrische bestelwagen bedacht, EPTA Design en Williams Advanced Engineering. En inderdaad, dat is de Williams van het Formule 1-team, maar ook de Williams die voor Jaguar de C-X75 bouwt.

“De stekkerhypercar zou zo’n 1500 pk krijgen en een koppel van 4000 Nm!”

Over de precieze technische specificaties van zijn stekkerhypercar is Vanda Electrics nog een beetje vaag, maar de auto zou zo’n 1500 pk  krijgen en een koppel van 4000 Nm! Het resultaat zou moeten zijn: 0 naar 100 km/h in 2,6 seconden, een topsnelheid van 400 km/h en een actieradius van 400 kilometer, met dank aan een accupakket van 100 kWh.

LEES OOK: AMERIKAANSE NEXTEV ONTWIKKELT ELEKTRISCHE HYPERCAR

‘Party trick’ van de Dendrobium is het ontwerp van zijn deuren. Die openen tegelijkertijd met het dak, waardoor het geheel op het open gaan van een Dendrobium-orchidee uit Singapore moet lijken (en dan weten jullie ook gelijk waar die naam vandaan komt). Volgens Vanda Electrics staat de Dendrobium begin maart op de Autosalon van Genève.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.