Autovisie
Autovisie Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Vanafprijs vernieuwde Porsche Macan bekend

Na de wereldpremière in Shanghai afgelopen juli staat de vernieuwde Porsche Macan nu als Europese primeur op de Autoshow van Parijs. En het merk maakt meteen de vanafprijs bekend.

Porsche liet eerder al weten dat het rijgedrag van de Macan verbeterd is dankzij specifieke aanpassingen aan het chassis, bredere banden op de achteras en nieuw ontwikkelde banden (tot 21 inch). Nu weten we ook dat de standaardversie wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder turbomotor met een verbeterde verbrandingskamergeometrie en een benzinepartikelfilter. De krachtbron levert 245 pk en 370 Nm, waarmee de Macan in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De topsnelheid bedraagt 225 km/u.

Nieuw design

Het design is van de Porsche Macan is stevig onder handen genomen, vooral aan de achterzijde. De achterklep is volledig nieuw en de achterlichten zijn nu met elkaar verbonden door een driedimensionale lichtbalk over de gehele breedte. Andere noviteiten zijn de koplampen met standaard led-techniek, nieuwe exterieurkleuren en nieuwe wieldesigns. Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) met adaptieve lichtverdeling is optioneel.

Porsche Connect Plus

Binnenin zien we een nieuw full HD touchscreen van 10,9 inch.  Net als in de Cayenne en de Panamera is de gebruikersinterface aan te passen aan eigen wensen en voorkeuren. Ook is iedere Porsche Macan uitgerust met de Connect Plus-module voor volledige connectiviteit. Die voegt onder meer real-time verkeersinformatie toe aan het standaard online navigatiesysteem en de mogelijkheid om de functies aan te sturen met stemcommando’s.

Ook standaard zijn Porsche Connect Plus met een LTE-telefoonmodule en SIM-kaart, een WLAN hotspot en een breed scala aan Porsche Connect diensten. Dankzij de Porsche Connect app en de Porsche Car Connect app kan de bestuurder via de smartphone met de Macan communiceren.

Interessante opties

Verder is de optielijst van de Porsche Macan nu uitgebreider dan ooit. Zo is het model nu verkrijgbaar met een nieuw filehulpsysteem, dat semi-automatisch kan remmen en accelereren en de bestuurder helpt om in de rijstrook te blijven in files.

Voor een extra sportieve sfeer in het interieur kun je een GT-sportstuur bestellen, bekend van de Porsche 911. En als de Macan is voorzien van het Sport Chrono Pakket, is in het stuur een rijmodus-schakelaar, inclusief Sport Response-knop geïntegreerd.

De basisversie van de vernieuwde Porsche Macan is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 85.600 euro. Het model arriveert in december in Nederland. Informatie over de andere motorvarianten volgt later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.