Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Vader 3D-print Lamborghini Aventador uit voor zoon

We dromen allemaal al op jonge leeftijd van Lamborghini’s en Ferrari’s. Die droom komt nu uit voor een Amerikaans jochie wiens vader een Lamborghini Aventador bouwt met behulp van een 3D-printer. 

Lamborghini Aventador 3D-printer

De Lamborghini Aventador is een uiterst indrukwekkende auto om te zien, daar kunnen we het wel over eens zijn. Het is dan ook niet zo eenvoudig om de koets na te bouwen, laat staan in een garage bij je huis. Maar de Amerikaan Sterling Backus hoefde niet zo lang na te denken toen zijn zoon hem vroeg er eentje te bouwen.

3D-printer

Nadat de twee samen een racespelletje op een spelcomputer speelden, werden de twee enthousiast. Backus, natuurkundige van beroep, wilde eerder al eens een supercar bouwen van staal. Maar de opmars van 3D-printen maakte dat hij voor die methode koos.

En dat in z’n garage, zonder de laatste en meest geavanceerde techniek. In plaats daarvan printte Backus telkens kleine panelen die hij aan elkaar lijmde en op het stalen frame plaatste. Om al die panelen er als één geheel uit te laten zien, wikkelde hij alles in kevlar en sealde het geheel vacuüm.

Ophanging

Ook het chassis van staal bouwde Backus zelf en daarmee probeerde hij dichtbij de ophanging van de originele Aventador te blijven. Zo creëerde hij een ‘cantilever coil-over suspension system’, zoals de maker het heel interessant laat klinken. Toch kon niet alles geprint worden en moesten er onderdelen, zoals ramen, spiegels en scharnieren, bij Lamborghini besteld worden.

Achter de twee stoelen ligt overigens ook geen V12, omdat die te duur was. In plaats daarvan kocht Backus een LS1 V8 uit een zestienjaar oude Chevrolet Corvette. Daarop zitten wel twee turbo’s. “Zo bootsen we het lekkere, brommende geluidseffect na”, aldus Backus.

De auto is overigens nog niet klaar. Backus werkt samen met een vriend in zijn vrije tijd aan zijn Aventador. Uiteindelijke kosten: zo’n €20.000. De goedkoopste Aventador die je momenteel in Nederland kunt bestellen, kost €484.375. Dan is zo’n 3D-printer zo gek nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.