Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwste Audi RS3 krijgt nu maar 470 pk van ABT

In mei kwam ABT met een flinke oppepper voor de Audi RS3. Toen gaven ze de hatchback 500 pk. Nu toont de tuner opnieuw een RS3, maar die krijgt een schamele 470 paarden onder de kap. 

Audi RS3 ABT

ABT is flink bezig de laatste tijd. Het pakte de laatste tijd niet alleen Audi’s aan, maar ook de Lamborghini Urus en de Volkswagen Golf kregen recent een flinke dosis anabolen toegediend door de Duitse tuner. Hun laatste project is de ABT Power S op basis van een Audi RS3. Die auto werd overigens al eerder aangepakt en kreeg toen méér pk’s.

Goedkoper

In mei presenteerde ABT een Audi RS3 met 500 pk en 570 nm. De nieuwste ABT Power S heeft 30 pk en 30 nm minder. Ook maken ze een nog goedkoper model, genaamd de ABT Power. Die auto heeft ‘maar’ 440 pk en een maximaal koppel van 520 nm.

Even een paar cijfers van de verschillende versies. De reguliere RS3 doet voluit 280 km/h, de twee ABT-versies trekken door tot 285 km/h. Met een RS3 van Audi rijd je in 4,1 seconden naar de honderd, in de ABT Power en ABT Power S doe je dat respectievelijk in 3,9 en 3,7 seconden.

Uiterlijk

Verschillen die bijna niet opvallen, dus de tuner heeft er wederom alles aan gedaan om ook deze RS3 flink te laten verschillen dan de creatie van Audi zelf. In het interieur levert ABT ‘stilistisch carbon’ in combinatie met leer. Doe je de deur open, dan wordt het ABT-logo op de vloer geprojecteerd. Weet je niet wat je moet kiezen, dan adviseert ABT om voor het ABT RS3-pakket te gaan. In dat geval heb je alle bizarre extra’s op je RS3 zitten en kom je nooit meer iets te kort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Nieuwste Audi RS3 krijgt nu maar 470 pk van ABT
Sluiten