Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Unieke Ford Mustang geïnspireerd op Spitfire

Niet alleen Aston Martin laat zijn wilde haren wapperen op Goodwood, ook Ford neemt iets krankzinnigs mee naar het festival. Deze unieke Ford Mustang GT, die door drifter Vaughn Gittin is ontwikkeld en over een 700 pk sterke supercharged V8 beschikt.

Voor het uiterlijk heeft Ford – of in ieder geval Gittin – inspiratie opgedaan in het Verenigd Koninkrijk. De anabolen-Mustang heeft het kleurenschema van een Supermarine Spitfire (niet van een North-American P-51 Mustang dus), het Britse jachtvliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog uitgroeide tot een legende. Ford gaat de Mustang op 26 juli veilen in Oshkosh, Wisconsin. De opbrengsten gaan naar de Amerikaanse Experimental Aircraft Association.

Joint Strike Fighter

Gittin en zijn bedrijf RTR Vehicles hebben de Mustang uitgerust met onder meer een bodykit van koolstofvezel, een aangepaste grille en andere lichtmetalen wielen. In het interieur is een speciale badge te vinden die is gemaakt van het aluminium van een echte Spitfire. Nogal bizar is wat dat betreft de pookknop. Die is om een of andere reden opgetrokken uit metaal van een Lockheed-Martin F-35 Lighting II. Die wij beter kennen als de miljarden en miljarden kostende Joint Strike Fighter.

V8 met compressor

De Ford gaat echter wel vooruit als een straaljager, want onder de kap ligt nu een 5,0 liter V8 met compressor die 700 pk en 827 Nm levert. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Zijn onderstel is opgewaardeerd met Ford MagneRide-schokdempers, kortere Ford Performance-veren en stabilisatorstangen van RTR. Komende weekeinde zal de Mustang meerdere keren op de Goodwood Hillclimb te bewonderen zijn. Over twee weken gaat hij dus in de Verenigde Staten onder de hamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.