Autovisie
Autovisie Nieuws 16 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Tulpenrallye dag 5: ‘Een dubbele laatste dag’

DAG 5 – Autovisie staat dit jaar weer aan de start van de bekendste klassiekerrally van ons land: De Tulpenrallye. Team Autovisie neemt u mee van de voorbereidingen tot aan de finish in Noordwijk op 16 mei. Vandaag in dagverslag vijf: een vreemde laatste echte dag.

Vandaag trekt de Tulpenrallye door Nederland, dus officieel is het de laatste dag. Maar volgens zo’n beetje iedereen die hem eerder reed, is vrijdag de laatste echte dag. En die dag had gisteren een heel dubbel karakter. Gelukkig konden we ‘s avonds allemaal een biertje drinken op de goede afloop en sterke verhalen uitwisselen. Die zijn er zat in de rally. Of het nou uit deze editie is: “Omdat onze ontsteking verkeerd stond, maakte de auto zulke harde knallen dat een meisje in een dorp een meter de lucht in sprong toen we langsreden.”  Of van langer geleden. “Nadat we de versnellingsbak hadden gewisseld, zijn we de oude vergeten mee te nemen. Die hadden we gewoon aan de andere kant van een muurtje gelegd. En weet je? Toen we een jaar later terugkwamen, lag ie er nog….”

“De cabrio gleed vervolgens over het  natte asfalt een ravijn in waar hij zeker 25 meter lager tot stilstand kwam”

Maar aan het begin van de ochtend zag het er allemaal even heel anders uit. Bij het uitkomen van een lange bocht in Luxemburg overstuurde de Austin Healey van Kees Zuidhoek en Lorenz van der Plaats zo heftig dat de rijder hem niet meer kon corrigeren. De cabrio gleed vervolgens over het  natte asfalt een ravijn in waar hij zeker 25 meter lager tot stilstand kwam. Een Luxemburgs echtpaar zag het allemaal gebeuren en hield volgende deelnemers aan. Zij organiseerden hulp. Door sleepkabels aan elkaar te knopen kon er iemand in de diepte afdalen en Kees en Lorenz naar boven helpen. Ze konden op eigen kracht terug op de weg komen. Letterlijk geschud, maar gelukkig naar het zich laat aanzien zonder al te ernstige verwondingen.

Bij iedereen die de nasleep van het ongeluk zag en meehielp zat er de rest van de ochtend een knoop in zijn maag. De organisatie van de Tulpenrallye zegt het zelf in het reglement: Dit is een serieus spel met daarom serieuze regels. Maar wanneer je ermee wordt geconfronteerd, blijft dat toch heftig. De Healey-bemanning staat te boek als rustige jongens, dus eigenlijk had het bijna iedereen kunnen overkomen en dat is een naar idee.

Toen het bericht doorkwam dat de Noordwijkers ok waren, was de opluchting daarom dubbel zo groot. En kan er zonder het dubbele gevoel van gisteren ook voor team Autovisie een einde komen aan een prachtig avontuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.