Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 17 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Straatversie Arrinera Hussarya eind 2016’

Het Poolse sportwagenmerk Arrinera verwacht de straatlegale Hussarya ergens eind 2016 op de markt te lanceren. De raceversie kunnen we al eerder verwachten.

Volgens Kinga Gajewska van Arrinera Automotive start de verkoop van de Hussarya voor straatgebruik eind 2016. “Het proces om de auto te ontwikkelen en te bouwen is zo complex dat het voor ons moeilijk is om een exacte datum te geven voor de onthulling”, zegt Gajewska. “In de planning staat momenteel laat 2016. De raceversie van de Hussarya moet in september dit jaar al klaar zijn.”

Arrinera wil direct wat zaken rechtzetten, want tijdens de onthulling van de circuituitvoering tijdens de Poznan Motor Show werd er gesproken over een vermogen van 800 pk voor de raceversie. Dat is onjuist. De raceuitvoering met GT4-specificaties krijgt een 500 pk sterke V8. De straatlegale uitvoering krijgt een 8,2 liter V8-krachtbron met meer dan 800 pk.

“Het proces om de auto te ontwikkelen en te bouwen is complex.”

Arrinera-voorzitter Łukasz Tomkiewicz liet eerder al weten dat het hele project tot nu toe zo’n twaalf miljoen euro heeft gekost. Al dat geld is afkomstig van particuliere investeerders en van een beursgenoteerd bedrijf. Ongeveer 220 mensen hebben volgens Tomkiewicz al een voorlopig koopcontract getekend, waarvan 38 woonachtig zijn in Polen.

De productie van de straatracer en straatversie heeft plaats bij SILS Centre Gliwice in Polen. In het begin wil de Poolse fabrikant auto’s verkopen in China, het Midden-Oosten en West-Europa. Later volgt ook een marktintroductie in de Verenigde Staten, zo is de planning althans. Een roadsterversie volgt in 2017, maar de kans bestaat dat die versie wordt uitgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.