Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Treffend eerbetoon: McLaren 650S Can-Am

McLaren was in het verleden een actieve deelnemer in het Can-Am kampioenschap. Vijftig jaar geleden verscheen de sportwagenbouwer voor het eerst aan de start van een Can-Am race in Mont Tremblant, Canada. Dat feit moet volgens McLaren gevierd worden. Het merk komt daarom met een op vijftig units gelimiteerde 650S Can-Am gebaseerd op de 650S Spider.

Goed Can-Am, wat is het eigenlijk? Het is een afkorting voor de Canadian-American Challenge Cup: het was een kampioenschap waarin power en snelheid centraal stonden. Er werd gereden op iconische circuits in Noord-Amerika en Canada. Beroemde namen verschenen aan de start, zoals Graham Hill, John Surtees, Jackie Stewart en natuurlijk Bruce McLaren.

“Er zijn drie kleuren leverbaar: Mars Red, Papaya Spark en Onyx Black”

McLaren Special Operations (MSO), de personaliseringsafdeling van de autobouwer, heeft zich laten inspireren door een legendarische McLaren Can-Am racer. De 650S Can-Am is te bestellen in drie kleuren, want naast deze rode tint (Mars Red) is de auto ook leverbaar in Papaya Spark (oranje) of Onyx Black (zwart). Kenmerken zijn unieke in hoogglans zwart gespoten wielen, koolstofkeramische remschijven en vier uitlaatstukken. Verder levert McLaren speciale livery waarmee McLaren ook reed in de Can-Am series.

Aan de techniek is niet gesleuteld. De 3,8 liter twinturbo V8 levert dus nog steeds 650 pk en 678 Nm trekkracht. Goed voor een 0-100-tijd van 3 seconden en een top van 329 km/h. De levering van de sportwagen start in de lente van 2016. Hij kost 255.850 Britse ponden, omgerekend komt dat neer op dik 344.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.