Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Trainingspak en sportschoenen voor Volvo S90 en V90

Op het moment dat Volvo in september de eerste exemplaren van de S90 de showroom binnenrijdt, komt de fabrikant met de bestelformulieren voor de meest sportief uitziende S90 van dat moment. De Zweden presenteren dan namelijk de S90 R-Design, waarvan vandaag de eerste foto’s zijn vrijgegeven. Het trainingspak en de sportschoenen zijn tevens voor de V90-estate beschikbaar. Beide uitvoeringen komen pas begin 2017 naar Nederland.

1206368_17 Volvo S90 R-Design
Volvo S90 R-Design

Prijzen

Wie zich nu al zit te verheerlijken op een Volvo’s Audi A6- of BMW 5-concurrent, kan het R-Design-pakket nog niet op de optielijst aanvinken. Maar om te voorkomen dat die S90- en V90-liefhebbers hun auto nu samenstellen, terwijl zij graag de zakenauto’s in hun meest sportieve outfit wensen, kondigt de autobouwer de R-Designs al aan. Prijzen van het R-Design-pakket zijn echter nog niet bekend. Volvo verwacht de prijsstelling pas in september bekend te kunnen maken.

1206386_03 Volvo V90 R-Design
Volvo V90 R-Design

“Overigens zien de wielkasten er beter gevuld uit dan die van de reguliere types”

Diamond Cut

Met het R-Design-pakket beschikt de S90 en V90 over een afwijkende R-Design-bumpers, waarin glanzend zwarte elementen zijn opgenomen. De grille is eveneens hertekend en specifiek voor de R-Design. Volvo zet de sedan en Estate op matzwarte vijfspaak lichtmetalen wielen in Diamond Cut-design, om het sportieve karakter van de uitvoering te benadrukken. Overigens zien de wielkasten er beter gevuld uit dan die van de reguliere types, maar dat komt niet alleen door de sportschoenen, de bodemvrijheid van de R-Design is met 1,5 cm gereduceerd. De R-Design beschikt dus over een sportonderstel met ingekorte veerwegen.

LEES OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTIES VOLVO V90

Carbon sierlijsten

Het interieur krijgt eveneens een R-Design-behandeling. Zo is het dashboard afgewerkt met carbon sierlijsten, terwijl het stuurwiel over een specifiek R-Design beschikt. Volvo monteert sportstoelen met Nappalederen bekleding.

Polestar

Voor wie een echt sportieve Volvo S90 of V90 wenst, is er een overtreffende trap. Dan dient de R-Design-versie gecombineerd te worden met de Polestar-motorupdate. Sportievere looks en een hoger motorvermogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.