Autovisie
Autovisie Nieuws 18 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Toyota Proace City is bijna identiek aan Partner/Berlingo/Combo

Het neusje is typisch Toyota en volgens de autobouwer dan ook in de Europese designstudio ED2 getekend, maar verder is er weinig Toyota aan de fonkelnieuwe Proace City. De bestelauto, die ook in een personenautovariant verschijnt, komt dit najaar van PSA’s productieband rollen.

Proace is binnen de Europese Toyota-gelederen een verzamelnaam voor bestelwagens die de Japanse autobouwer van concullega PSA Group betrekt. Waar de reeds bekende Proace en Proace Compact gefacelifte modellen van Peugeot en Citroën zijn, waar zich inmiddels Opel aan heeft toegevoegd, daar is ook de Proace City een licht hertekend PSA-product. De City kent drie broedermodellen, te weten de Peugeot Rifter/Partner, de Citroën Berlingo en de Opel Combo.

Toyota-gezicht

Dit najaar completeert de Proace City het kwartet. Hij krijgt hetzelfde plaatwerk als de broedermodellen. Het front is echter compleet hertekent. Gebleven zijn de hoog geplaatste lichtunits en de breder grille, die nu zo vormgegeven zijn dat ze passen bij het Toyota-gezicht. De Proace City komt er net als zijn bloedbroeders in twee carrosserielengtes. In basisformaat meet de nieuweling 4,40 meter. Als bestelwagen biedt hij dan plaats aan twee personen en 3300 liter aan vracht of als personenuitvoering aan vijf personen en 912 liter bagage. Tegen meerprijs levert Toyota een variant die 30 cm langer is en de wagenlengte dus op 4,70 meter brengt. De laadruimte kent een inhoud van 3900 liter. In de personenauto-uitvoering staan zeven zitplaatsen. Toegang tot de laadbak krijg je door een grote klep. In de flank is een schuifdeur aanwezig, die voor een betere entree tot de laadruimte zorgt en -uiteraard- de instap naar de tweede en derde zitrij biedt.

Automaat of handbak

Geheel voorin hangt naar keuze een benzine- of dieselmotor met vermogens van 75 tot 130 pk. Afhankelijk van het blok is een handgeschakelde vijf- en zesbak aanwezig. Een automaat met acht verzetten vervangt tegen meerprijs de handbak.

Najaar

Toyota biedt de Proace City vanaf dit najaar op de Nederlandse markt aan. De auto beleeft zijn première op de The Commercial Vehicle Show in Birmingham, die 30 april van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.