Autovisie
Autovisie Nieuws 30 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Toyota krijgt eigen Nürburgring Nordschleife

Met een afstand van 20,8 kilometer, dik zeventig bochten, intense hoogteverschillen en gemene hellingen is de Nürburgring Nordschleife met geen enkel ander circuit te vergelijken. Toyota heeft aangekondigd zijn eigen ‘Nürburgring Nordschleife’ te gaan bouwen in Japan.

Toyota Technical Center Shimoyama9

Testkilometers

Toyota’s ‘Nürburgring’ komt te liggen in de omgeving van het nieuwe nieuw ontwikkelingscentrum in Shimoyama (Aichi) dat al voor een deel in gebruik is genomen. Toyota maakt er al testkilometers op een regulier testcircuit, maar in de toekomst komt daar ook een 5,3 kilometer lang testcircuit bij. Dit circuit is volgens Toyota geïnspireerd op de Nürburging.

Stevige hoogteverschillen

Het circuit krijgt tientallen bochten en ook stevige hoogteverschillen (75 meter). Naar verwachting is het testcircuit rond 2023 gereed voor gebruik. Het Toyota Technical Center Shimoyama ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het hoofdkantoor in Toyota City. Toyota investeert omgerekend dik 2,4 miljard euro in de nieuwe testfaciliteit. Nu werken er nog 50 personen in het test- en ontwikkelingscentrum. Dat moeten er rond 2023 al dik 3.300 zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.