Autovisie
Autovisie Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Toyota in gesprek met Geely over hybride technologie

Toyota is in gesprek met het Chinese autoconcern Geely – moederbedrijf van Volvo, Lynk & Co, Polestar en Lotus – over hybride technologie. Dat heeft Toyota bevestigd tegenover Reuters.

Open beleid

De twee partijen communiceren met elkaar over ‘over hybride technologie’ maar noemen verder geen details. “Toyota runt zijn onderneming met een open beleid dat ook van toepassing is op het gebied van elektrificatietechnologieën. De relatie met Geely die Toyota aan het verkennen is, is ook gebaseerd op dit open beleid”, aldus Toyota in een reactie. Geely gaf geen commentaar.

Samenwerking op diverse manieren lonend

Toyota is een ervaren speler als het gaat om hybride technologie. Een samenwerking met Geely kan op diverse manieren lonend zijn. De merken Volvo, Polestar en Lynk & Co zetten namelijk allemaal in op elektrificatie van modellen in de vorm van PHEV’s, BEV’s en mild hybrid. Lotus daarentegen gebruikt al jaren motoren van Toyota, zij het nog wel zonder EV-ondersteuning. Nu Geely bij deze Britse sportautobouwer de touwtjes in handen heeft, staat die samenwerking met Toyota wellicht onder druk.

Naar verwachting presenteren Toyota en Geely spoedig details over een samenwerking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.