Autovisie
Autovisie Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW presenteert prototypes X3 M en X4 M

Tijdens de DTM-race van afgelopen weekend op de Nürburgring heeft BMW prototypes van de nieuwe X3 M en X4 M over het circuit laten rijden. Beide M-types krijgen een 3,0-liter zescilinder onder de motorkap met een nog onbekend vermogen.

BMW X3 M en BMW X4 M Prototypes 1

AWD-systeem BMW M5

Afgezien van sportievere styling heeft BMW M zich ook vergrepen aan het onderstel en het AWD-systeem (xDrive). Dat laatste is standaard op beide types. Het AWD-systeem is geïnspireerd op dat van de nieuwe BMW M5 en kan het vermogen dus variabel verdelen over de vóór- en achterwielen. Een M-sperdifferentieel, geventileerde remschijven vóór en achter, blauwe remklauwen en vier vuistdikke uitlaten maken het geheel af.

De motor

BMW positioneert de X3 M en X4 M boven de M40i-varianten die in beide modellen 360 pk leveren. Naar verluidt lepelt BMW de 3,0-liter zes-in-lijn uit de BMW M4 en M3 in de X3 M en X4 M. In die modelvarianten schopt deze zescilinder het tot 431 pk, maar aangezien de Mercedes-AMG GLC 63 op z’n minst 476 pk levert, zal het ons niets verbazen dat BMW het motorvermogen flink opschroeft. Andere concurrenten zijn de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio en Jaguar F-Type SVR, die hebben achtereenvolgens 510 en 550 pk. De onthulling van de nieuwe BMW X3 M en X4 M laat niet lang meer op zich wachten. De marktintroductie vindt in de loop van 2019 plaats.

BMW X3 M en BMW X4 M Prototypes 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.