Autovisie
Autovisie Nieuws 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW presenteert prototypes X3 M en X4 M

Tijdens de DTM-race van afgelopen weekend op de Nürburgring heeft BMW prototypes van de nieuwe X3 M en X4 M over het circuit laten rijden. Beide M-types krijgen een 3,0-liter zescilinder onder de motorkap met een nog onbekend vermogen.

BMW X3 M en BMW X4 M Prototypes 1

AWD-systeem BMW M5

Afgezien van sportievere styling heeft BMW M zich ook vergrepen aan het onderstel en het AWD-systeem (xDrive). Dat laatste is standaard op beide types. Het AWD-systeem is geïnspireerd op dat van de nieuwe BMW M5 en kan het vermogen dus variabel verdelen over de vóór- en achterwielen. Een M-sperdifferentieel, geventileerde remschijven vóór en achter, blauwe remklauwen en vier vuistdikke uitlaten maken het geheel af.

De motor

BMW positioneert de X3 M en X4 M boven de M40i-varianten die in beide modellen 360 pk leveren. Naar verluidt lepelt BMW de 3,0-liter zes-in-lijn uit de BMW M4 en M3 in de X3 M en X4 M. In die modelvarianten schopt deze zescilinder het tot 431 pk, maar aangezien de Mercedes-AMG GLC 63 op z’n minst 476 pk levert, zal het ons niets verbazen dat BMW het motorvermogen flink opschroeft. Andere concurrenten zijn de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio en Jaguar F-Type SVR, die hebben achtereenvolgens 510 en 550 pk. De onthulling van de nieuwe BMW X3 M en X4 M laat niet lang meer op zich wachten. De marktintroductie vindt in de loop van 2019 plaats.

BMW X3 M en BMW X4 M Prototypes 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.