Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mrt 2016

Toyota C-HR blijft trouw aan studiemodel

Doet een beetje aan de Nissan Juke denken, deze Toyota C-HR. Het is de productieversie van de C-HR Concept, die we twee jaar geleden voorgeschoteld kregen op de autoshow van Parijs.

De C-HR staat op het TNGA-platform (Toyota New Global Architecture), waarop ook de nieuwe Prius is opgebouwd. De beide modellen delen ook hun aandrijflijn. De C-HR heeft dus een 1,8 liter viercilinder en een elektromotor, die samen goed zijn voor een vermogen van 122 pk.

“Opmerkelijk is dat Toyota met de C-HR gaat racen”

Daarbij gaat Toyota de C-HR ook met een 116 pk sterke 1,2 liter turbomotor leveren. Die krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of aan een CVT-automaat (de hybride is alleen leverbaar met de CVT). Wie de 1.2 met die laatste transmissie bestelt, kan de C-HR met voorwiel- of vierwielaandrijving krijgen.

LEES OOK: AUTOVISIE VLOG – EERSTE TESTNOTITIES TOYOTA RAV4 HYBRID

Opmerkelijk is verder dat Toyota met de C-HR gaat racen. Het Japanse merk gaat zijn nieuwste crossover later dit jaar inzetten tijdens de 24 uur van de Nürburgring. De straatversie van de C-HR staat eind dit jaar bij de Nederlandse Toyota-dealers. Wat hij dan gaat kosten, is nog niet bekend.

Toyota C-HR

Toyota C-HR Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.