Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Laat je stem horen en praat mee over de toekomst van de auto!

Heb jij een idee over het toekomstige autobeleid en laat je graag je stem horen? Dan kun je aanstaande maandagavond aan een digitaal event hierover deelnemen.

Onder de titel ‘De toekomst van de auto’ gaan Han ten Broeke (voorzitter van Bovag), Huub Dubbelman (voorzitter sectie personenauto’s bij Rai Vereniging) en Peter Staal (directeur KNAC) met elkaar in gesprek over de toekomst van de auto. Het evenement is een initiatief van en wordt geleid door Laurens van Doeveren, kandidaat-kamerlid voor de VVD, maar bovenal autoliefhebber.

Auto blijft populair

De VVD’er maakt zich namelijk zorgen over de positie die de auto nu in het debat heeft en de mogelijk nóg verder stijgende kosten als gevolg. “Als de coronacrisis achter de rug is, is en blijft de auto onverminderd populair. Daar wijzen verschillende onderzoeken op. Een groot deel van de mensen zal het liefst met de auto blijven rijden. En dat moet dan wel eerlijk en betaalbaar blijven”, zo vertelt Van Doeveren aan Autovisie.

‘Nederlandse bpm-stelsel is onhoudbaar en moet op de schop’

Daarom is het volgens Van Doeveren heel belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan over de auto. Het online-event ‘De toekomst van de auto’ is bedoeld voor automobilisten, autoliefhebbers en iedereen die onderdeel uitmaakt van de autobranche. “Het doel is om de grote auto-onderwerpen op de kaart te zetten”, vertelt Van Doeveren. “Ik probeer de stem te zijn voor autorijdend Nederland. Maar het is ook belangrijk dat de experts en belangenverenigingen zoals de Bovag, Rai en KNAC, een podium krijgen. Maandagavond gaan we met elkaar in debat en nodigen we ook alle automobilisten en autoliefhebbers uit om zich daarin te mengen. Om het realisme in het autodebat terug te brengen, moet iedereen z’n stem kunnen laten horen”, zo legt Van Doeveren uit.

Betalen naar gebruik

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het Nederlands wegennet maar ook betalen naar gebruik. En de autobelastingen en de nieuwe snelheidslimiet van 100 km/h op A-wegen worden eveneens besproken. En daar zijn niet alle betrokken partijen het zomaar met elkaar over eens, verzekert Van Doeveren. “Ik denk dat er raakvlakken zijn tussen mijn opvattingen en die van de deelnemende organisaties onderling, maar het zijn natuurlijk ook allemaal onafhankelijke partijen die allemaal hun eigen belangen hebben. En dus zullen we het zeker niet over alles eens zijn.” Dat geldt volgens Van Doeveren ook voor de grote groep automobilisten die kunnen deelnemen. Zo zijn er zeer uiteenlopende visies op de stimulans van elektrische auto’s of het betalen naar gebruik.

Ook Rai Vereniging slaat alarm voor groeiend tekort aan laadpalen

Wie het interessant lijkt om te luisteren naar het debat tussen de brancheorganisaties of zijn/haar autostem te laten horen, kan zich aanmelden. Daar hoef je de deur niet voor uit, want je kunt digitaal deelnemen aan het debat.

  • Maandagavond 1 maart 2021, van 19:00 tot 20:30 uur;
  • Deelname is gratis;
  • Aanmelden kan via deze link. Als je je e-mailadres hebt ingevuld en het inschrijfformulier hebt verstuurd, ontvang je direct een link waarmee je het evenement digitaal kunt bijwonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.