Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Toch een nieuwe klant voor VDL Nedcar?

Goed nieuws uit Limburg, want het bedrijf VDL Nedcar – waar nu Mini’s worden gebouwd – heeft waarschijnlijk een nieuwe klant. Dit is ook nodig, BMW Group stopt per 2023 al met de productie van Mini-modellen in de fabriek in Born.

Er is al tijden onrust bij VDL Nedcar. Er zijn verschillende klanten voorbij gekomen, maar niet eerder werd er een nieuwe deal getekend. Nu lijkt daar verandering in te komen.

Een nieuwe klant voor VDL Nedcar

1Limburg meldt dat er een deal met een nog onbekend bedrijf op tafel ligt. Sterker nog, VDL Nedcar heeft een intentieovereenkomst getekend. Dat blijkt uit een interne mededeling van de directie aan het personeel, en wordt aan 1Limburg bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf.

De nieuwe klant van VDL Nedcar moet uiteindelijk voor 3.000 banen in de productielocatie gaan zorgen. Dit is wel afhankelijk van de verkoopvolumes van het merk. De nieuwe klant zou per 2026 gebruik willen maken van de fabriek.

Dacia gaat Dakar rijden! Zou de rallywagen ook een budgetauto zijn?

Momenteel is er nog weinig bekend over wie de klant is en wanneer al het papierwerk gedaan kan zijn. Daarbij wedden ze bij VDL Nedar niet op een paard. Het bedrijf is naar eigen zeggen nog in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.