Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Throwback Thursday: Dodge Viper SRT

Testredacteur Peter Hilhorst blikt elke donderdag via zijn Instagram-account terug op een memorabel driftmoment. Op deze Throwback Thursday is dat de Dodge Viper SRT uit 2015.

Peter vertelt: “Er zijn maar weinig auto’s waarover zoveel onterechte vooroordelen bestaan als over de Viper. Onhandelbaar, gevaarlijk, lomp en ouderwets. Hij heeft de breedte van een Range Rover, de lengte van een BMW 2 Serie Coupé en de wielbasis van een Toyota Yaris. Toch rijdt hij verbazingwekkend goed en veel van de horrorverhalen over het beruchte rijgedrag kloppen dan ook niet.

“Het laatste beetje vergif is niet uit het Viper-DNA weggefokt”

Hard rijden is een gecontroleerd gevecht, maar driften een wilde slagenwisseling. Het laatste beetje vergif is namelijk niet uit het Viper-DNA weggefokt. Door zijn 355/30 R19 achterbanden lijkt de grip oneindig, maar dat is uiteraard niet zo. Als hij vanachter omkomt, dan moet je verduveld snel zijn met tegenstuur en met het moduleren van het gas. Anders slaat hij genadeloos toe.

Ik geef het eerlijk toe dat ik een aantal pogingen nodig had om hem een bocht door te driften. Maar zelden heb ik zo’n grote adrenalinerush gehad na een fotosessie. Met trillende handen en een bezweet voorhoofd stond ik een paar minuten later op het camerascherm van fotograaf Sytse Dijkstra het bovenstaande resultaat te bekijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.