Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model X: derde zitrij tijdelijk buiten gebruik

Tesla roept bezitters van een Model X op de derde zitrij voorlopig niet te gebruiken, nu tijdens een crashtest een mankement aan het meubilair naar voren is gekomen.

Tesla Model X b
Tesla Model X

Gebleken is dat tijdens een botsproef volgens de Europese standaarden de leuningen van de zesde en zevende stoelen niet deugdelijk zijn. Tijdens de crashtest brak een onderdeel af, waardoor de leuningen naar voren klappen. Het euvel komt nu pas naar voren, aangezien de Europese regelgeving afwijkt van die van de Amerikanen.

Vijf weken

In principe voldoet de Model X aan de eisen zoals gesteld door de Amerikaanse overheid. Toch gaat Tesla het stoelsysteem voor alle reeds uitgeleverde exemplaren aanpassen. In de Verenigde Staten heeft Tesla al 2.700 stuks van de Model X afgeleverd. Het nieuwe onderdeel komt binnen vijf weken beschikbaar. Tot die tijd raadt Tesla zijn klanten aan om de stoelen op de derde zitrij niet te gebruiken.

Tilburg

De Tesla Model X is sinds november vorig jaar leverbaar. De auto komt later dit jaar op de Europese markt. De productie heeft in eerste instantie alleen in Amerika plaats. Later zal ook de Model X in Tilburg worden geassembleerd.

Tesla Model X a
Tesla Model X

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.