Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model S en Model X sneller dan ooit als P100D

Tesla heeft zowel de Model S als de Model X voorzien van een upgrade onder de noemer P100D. Beide modellen kunnen daardoor sneller sprinten en langer doorrijden.

Tesla Model S P100D

Tesla

De Model S P90D was al een serieus snelle auto, die in de zogeheten Ludicrous-stand van 0 tot 100 kilometer per uur kon gaan in 2,8 seconden. Nu is er de Model S P100D, die deze sprint in ongeveer 2,6 seconden aflegt.

Tesla roept trots dat deze tijd net zo snel is als de LaFerrari en de Porsche 918 Spyder (de Bugatti Veyron Super Sport wordt achterwege gelaten), maar dat de Model S niet in beperkte oplage gebouwd wordt.

P100D

De verbeterde sprinttijd wordt bereikt dankzij een accupakket met grotere capaciteit (100 kWh in plaats van 90 kWh) en door onder meer de koeling van de aandrijflijn te verbeteren.

Tesla Model X

Model X

Ook de Model X kan als P100D besteld worden. De elektrische SUV sprint zo van 0 tot 100 kilometer per uur in 3 seconden en moet 542 kilometer ver komen op een volle accu.

Wie al een P90D bezit, kan tegen betaling upgraden – in de VS voor 20.000 dollar. Als de auto wel besteld maar nog niet ontvangen is, mag dat voor de helft van de prijs. Tesla geeft aan de inkomsten voor een groot deel worden gestoken in de ontwikkeling van goedkopere Tesla Model 3, die in 2018 verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.