Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla laat klanten aan eigen auto sleutelen

Tesla komt met een nieuw ‘Do It Yourself’ handleiding. Daarmee kunnen klanten zelf aan hun auto sleutelen en hoeven ze niet meer naar werkplaats.

Tesla Model X

Sleutelen aan een elektrische auto is niet bepaald iets dat je zonder kennis doet. Het is even wat anders dan een reguliere auto en een misstapje kan schokkende gevolgen hebben. Toch heeft Tesla al jaren de instelling dat elke eigenaar aan zijn eigen auto moet kunnen knutselen. We hebben hier nog niet veel van gemerkt. Tot nu. De Amerikaanse autobouwer komt namelijk met een handleiding waarmee allerlei problemen aan de auto’s zelf verholpen kunnen worden.

Do It Yourself

Tesla-onderdelen konden sinds vorig jaar al los besteld worden en dankzij de nieuwe ‘Do It Yourself’ kunnen deze nu ook in de auto gemonteerd worden. Het gaat hier overigens niet om een boek van papier, maar om een speciale website. Hierop kan gezocht worden naar verschillende euvels. De oplossing hiervoor wordt dan aan de hand van tekst en afbeeldingen getoond.

Volgens Tesla gaat het hier niet om ingrijpende problemen. Voor dit soort dingen moeten klanten nog steeds een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde dealer. Het gaat hier om dingen zoals het vervangen van de luchtfilters, het vervangen van de batterij in de sleutel en het afstellen van de ramen.

Regulier onderhoud

De nieuwe handleiding stelt Tesla-eigenaren dus nog niet in staat om echte reparaties uit te voeren, maar het maakt regulier onderhoud wel een stuk makkelijker. De auto hoeft nu niet helemaal meer naar een dealer omdat er iets simpels als een luchtfilter vervangen dient te worden.

Hoewel het leuk is dat Tesla hun klanten helpt met kleine problemen oplossen, komt er weer een ander probleem om de hoek kijken: de problemen rondom de levering van onderdelen. Tesla werkt hier hard aan, maar het lijkt nog steeds een uitdaging om snel aan officiële onderdelen te komen. Als mensen thuis beginnen te sleutelen, dan komt er wellicht extra druk op deze keten te liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.