Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe foto’s van Tesla Cybertruck geven inkijkje in toekomstig productiemodel

De Tesla Cybertruck, het is inmiddels al bijna 4 jaar geleden sinds de auto werd aangekondigd. Na vele spionagefoto’s laat Tesla tijdens de Investor Day eindelijk een pick-up zien die lijkt op het productiemodel.

De Cybertruck zou eigenlijk eind 2021 al in productie gaan. Echter, deze deadline werd steeds weer overschreden. De pick-up moet volgens de laatste uitspraken van Elon Musk eind 2023 in massaproductie gaan.

Tesla Cybertruck laat lang op zich wachten

De uitrol van de Tesla Cybertruck heeft de vertraging opgelopen als gevolg van herhaalde technische- en ontwerpwijzigingen aan de EV. Daarnaast heeft het chiptekort ook bijgedragen aan de langzamere uitrol van dit model. Maar nu zit hij er dan echt aan te komen.

Nieuwste versie Tesla Cybertruck

Tijdens de eerste Investor Day kon iedereen de Tesla van dichtbij zien en fotograferen. Voor het eerst zien we een versie met glazen dak en een tonneau-cover. Of dit de versie is zoals we daadwerkelijk op de weg gaan zien, is nog even de vraag.

De aanpassingen aan de Cybertruck zijn niet enkel uit esthetisch of efficiënt oogpunt. Zo heeft dit model ruitenwisser en spiegels die nodig zijn om het model goed te laten keuren voor de openbare weg. Ook is de achterkant anders dan het eerste prototype dat Elon Musk introduceerde.

Het interieur van de getoonde Tesla Cybertruck is erg ingetogen in vergelijking tot het exterieur. Midden op het dashboard vind je een groot scherm en het stuurwiel is gewoon gesloten – geen Yoke-stuurwiel. Verder is de zithoek van de achterbank te verstellen waardoor je meer opbergruimte kan creëren. Spannende features kan je in het interieur niet vinden.

Panoramadak

In onderstaande video zie je dezelfde Tesla Cybertruck rijden. Hier is goed te zien dat de aflopende daklijn voorzien is van een doorzichtige ruit (een panoramadak). Ook is hier de tonneau-cover dicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.