Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla-bestuur bevestigt beursplannen Elon Musk

Het blijkt dat Elon Musk niet zomaar wat op Twitter heeft gekwakt gisteren. De raad van bestuur van Tesla heeft in een verklaring gezegd dat er inderdaad aan gewerkt wordt om de autofabrikant van de beurs te halen.

Tesla Model X

Een half uur voordat Wall Street vandaag weer open ging, kwam de zeskoppige raad van bestuur met een mededeling. Musk zou het idee om Tesla van de beurs te halen vorige week hebben geopperd en sindsdien zijn er al een aantal vergaderingen geweest over het onderwerp. Er worden concrete stappen genomen om de haalbaarheid te onderzoeken, aldus het bestuur.

Financiering rond

Gisteren explodeerde de aandelenkoers van Tesla, nadat Elon Musk had getwitterd dat hij 420 dollar per aandeel zou willen betalen. Hij zei de financiering al rond te hebben. Aan het einde van de handelsdag eindigde het aandeel Tesla zo’n 11 procent hoger op 379,57 dollar. De Amerikaanse beurswaakhond had de handel eerder op de dag even stilgelegd na de tweet van Musk.

Langere termijn

In een e-mail aan zijn personeel schrijft Musk dat hij zich meer wil richten op de langere termijn. Hij wil niet dat de aandelenkoers werknemers (die vaak aandeelhouder zijn) afleidt en hij wil ook niet meer de verplichting hebben om ieder kwartaal bedrijfsresultaten te presenteren. Want dat moest hij ook over het afgelopen kwartaal weer en de verliezen worden er nog niet minder op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.