Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Techart maakt Porsche 911 Turbo S Cabrio n贸g indrukwekkender

Standaard is het al een van de snelst accelereerde cabrio鈥檚, maar dat is voor Techart niet genoeg. De bekende Duitse tuner maakt van de Porsche 911 Turbo S Cabriolet (992) een 鈥楾echart GTstreet R Cabrio鈥, een krankzinnige versie van de sportwagen uit Stuttgart.

Standaard levert het model 650 pk en 800 Nm. Door middel van geoptimaliseerde turbo鈥檚 en nieuwe software levert de getunede versie minstens 710 pk en 900 Nm koppel.

De overtreffende trap van de Porsche 911 Turbo S Cabrio

Hoewel je met dit vermogen al de vliegen uit je haar moet vissen, biedt Techart een pakket aan met nog meer vermogen. Onder de codenaam 鈥楾A092/T2.1鈥 krijgt de boxermotor in de Porsche 911 Turbo S 800 pk en 950 Nm aan koppel.

TechArt GTstreet R Cabrio, Porsche 911 Turbo S Cabrio (992)
(Afbeelding: TechArt)

Hoe snel het model de nul-naar-honderd-sprint aflegt, laat de tuner niet weten. Wel bekend is de topsnelheid van maar liefst 350 kilometer per uur. De standaardauto doet het in 2,8 seconden, dus deze Techart duikt daar dus hoogstwaarschijnlijk nog wel onder.

De Techart GTstreet R Cabrio is niet alleen sneller

Om ook de rijeigenschappen van de Porsche 911 Turbo S te verbeteren, krijgt de cabrio een eigen schroefset. Hiermee wordt de auto 5 tot 30 millimeter verlaagd. Het schoeisel meet 20- of 21-inch, terwijl de spoorbreedte ook met drie centimeter is toegenomen.

TechArt GTstreet R Cabrio, Porsche 911 Turbo S Cabrio (992)
(Afbeelding: TechArt)

De toekomst van de liefhebbersauto? 鈥 Porsche Taycan Turbo S 鈥 Supertest 2020

Rondom de uitlaat van de getunede Porsche 911 Turbo S vind je een nieuwe diffuser die aansluit op het aangepaste design van de wielkasten, spoiler, luchthappers en motorkap. Al deze onderdelen zijn 鈥 脿 la TechArt 鈥 vervaardigd van koolstofvezel.

Beperkte oplage

Overigens kondigde Techart eerder al de komst van een vergelijkbare, maar gesloten versie van de Porsche 911 Turbo S aan. Van de coup茅 en cabriolet bouwt de tuner in totaal 87 exemplaren.聽Het upgraden naar een Techart GTstreet R Cabrio kost minimaal 63.000 euro. Hier komt (in ons land) nog eens 295.324 euro voor de 鈥榮tandaard鈥 Turbo S bij.

TechArt GTstreet R Cabrio, Porsche 911 Turbo S Cabrio (992)
(Afbeelding: TechArt)

Autovisie-redacteur Dries van den Elzen nam een jaar geleden de Turbo S 鈥 met dak 鈥 mee over het politiecircuit in Lelystad. Hij vertelt waarom deze sportwagen een ultieme rijdersauto is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.