Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Nieuws 27 jan 2020

Waar Porsche ophoudt, daar gaat Techart verder

In het Gelderse Heteren heeft Techart dit jaar voet aan de grond gezet. De Duitse ‘veredelaar’ biedt al sinds 1987 oplossingen om Porsches optisch en dynamisch te verbeteren.

Het tunen van auto’s uit het topsegment wordt steeds populairder. Daarom kent het bedrijf nu een officiële vertegenwoordiging in Nederland. Het is dus niet nodig om met je Porsche naar Duitsland af te reizen, of om aan te kloppen bij een hobbyist om de hoek. Je kunt er voor alles terecht. Van een subtiele spoilerlip of een interieur naar eigen smaak. Van een widebodykit en motortuning tot een complete ombouw: Techart doet het.

Prijzen

Met prijzen variërend van een paar duizend euro tot een zescijferig bedrag dat niet eens met een één hoeft te beginnen. Elke auto is uniek en de klant is koning. In de loop van dit jaar wordt gestart met de bouw van een eigen pand op een industrieterrein in Heteren en met het samenstellen van een demovloot. Tot dan worden de ombouwwerkzaamheden elders verricht.

Om te zien wat er zoal mogelijk is, hebben we alvast mogen kennismaken met een nog betrekkelijk subtiel omgebouwde Porsche Cayenne Turbo Coupé. Met ettelijke vierkante meters alcantara en leer is het interieur daarvan flink opgewaardeerd. Zelfs het kleinste kunststof detail is in de lakkleur van het plaatwerk gespoten. Aan de buitenkant springen de gigantische wielen en de motorkap met luchtinlaten het meest in het oog.

Topsport

Onder die kap van de Techart ligt een opgevoerde variant van de vierliter-V8 met grotere turbo’s, een andere computer en een sportuitlaat. Het resultaat: geen 550 maar 680 pk en een motor die aanmerkelijk luider (maar nog altijd binnen de grenzen van het toelaatbare) in- en uitademt voor een echte topsportbeleving!

Foto’s: Martijn Bravenboer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waar Porsche ophoudt, daar gaat Techart verder
Sluiten