Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mei 2016

Te koop: McLaren P1 GTR voor hoofdprijs

Geen meter heeft hij gereden, deze McLaren P1 GTR. Toch doet zijn huidige eigenaar nu al afstand van zijn hypercar voor het circuit, maar wel na een stevige prijsverhoging. 

Vier miljoen euro

Nieuw moest de McLaren P1 GTR een bedrag van 2,48 miljoen euro opbrengen. Toch waren de 45 stuks van de circuitklare hyperhybride binnen no-time uitverkocht. Om in aanmerking te komen om er een te kopen, moest je daarnaast ook al een ‘normale’ McLaren P1 ter waarde van 1,1 miljoen euro in je bezit hebben. Waar die auto nu een bedrag van anderhalf tot twee miljoen euro opbrengt, doet de eigenaar van deze P1 GTR er nog een schepje bovenop. Het knalgele exemplaar staat in Denemarken te koop voor een vraagprijs van vier miljoen euro.

LEES OOK: MCLAREN BIEDT KIJKJE IN P1 GTR SNOEPWINKEL

McLaren P1 GTR

Met de 1000 pk sterke P1 GTR mag je normaal gesproken niet de openbare weg op, maar er bestaan nu al meerdere exemplaren die ook de weg op mogen. De ombouw om hem geschikt te maken voor de openbare weg wordt niet door McLaren zelf gedaan, maar door een Britse specialist. De kosten hiervoor zijn niet bekend, maar ongetwijfeld niet mild.

Twee in één week

Het is de tweede prijzige McLaren die deze week te koop wordt aangeboden. De heritage-afdeling van McLaren Special Operations verkoopt in opdracht van een klant een van de laatste F1’s. Als je dacht dat deze P1 GTR aan de prijs is, zul je dat helemaal denken van de achttien jaar oude McLaren F1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.