Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Suzuki in tweede kwartaal winstgevender dan BMW

BMW is niet langer de meest winstgevende autofabrikant ter wereld. In het tweede kwartaal van 2018 is die titel overgenomen door Suzuki. De Japanse fabrikant haalde een marge van 11,8 procent.

suzuki_jimny_allgrip_2_03180217099d0725

De premiumfabrikant uit München bleef steken op een winstmarge van 11,4 procent. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek van Ernst & Young. Volgens de firma heeft BMW te lijden onder de dieselschandalen waarmee de Duitse auto-industrie te maken heeft en de handelsoorlog die de Amerikaanse president Trump is begonnen. We moeten de cijfers van Ernst & Young wel een beetje nuanceren, want BMW is over de eerste acht maanden genomen nog steeds de meest winstgevende fabrikant ter wereld.

Sterke groei

Suzuki groeit enorm hard dankzij de sterk toegenomen vraag in landen als China en India. De Oosterse autobouwer noteerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 7,59 miljard euro. Daarmee is Suzuki slechts een kleine speler in vergelijking met BMW, want het Duitse concern harkte in april, mei en juni ruim 25 miljard euro binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.