Stijn Kuster
Stijn Kuster Test 9 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Suzuki Swift

Autovisie test niet alleen elektrische auto’s op hun actieradius en verbruik, ook bij benzine en hybride auto’s meten we wat ze in praktijk verbruiken. Ditmaal testen we hoe zuinig de Suzuki Swift is.

Het verschil tussen de fabrieksopgave en het daadwerkelijke verbruik is bij sommige auto’s groot. Om deze reden test Autovisie het echte gemiddelde verbruik in de praktijk met bijvoorbeeld airco en radio aan. Zo weet jij beter hoe zuinig de auto echt is.

Suzuki Swift

Autovisie rijdt de Suzuki Swift met de 83 pk turboloze 1,2-liter driecilinder mild-hybride aandrijflijn. Dat is ook direct de enige aandrijflijn die leverbaar is. De auto weegt slechts 932 kilogram en moet dus erg zuinig zijn.

Het daadwerkelijke verbruik

De Suzuki Swift kwam op de meetronde op exact 1 op 22,2 uit. Dat is minder dan de fabriek opgeeft.

Suzuki
WLTP-verbruik gemiddeld4,7 l/100 km
Gemeten verbruik4,5 l/100 km
Actieradius (WLTP/gemeten)829 km
MilieulabelB
CO2-emissie106 g/km

Op papier is de Suzuki Swift een hybride, maar het betreft hier slechts een overmaatse 12 volt starter-generator die aan een minuscule accu is gekoppeld. Puur ter ondersteuning van de 1.2 dus, al voel je het motortje wel nadrukkelijk remenergie recupereren en helemaal onder in een toerengebied een slinger van een niet-geringe 60 Nm geven.

De verbruiksronde

Autovisie test zelf in Nederland onafhankelijk het verbruik tijdens de dubbeltest. Let op, het verbruik kan variëren want is afhankelijk van je rijstijl maar ook weersomstandigheden en nog veel meer factoren.

Suzuki Swift en MG 3
(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Wil je alles weten van de Suzuki Swift? Bekijk dan hier de dubbeltest tegen de MG 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.