Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Suzuki frist Across op en vraagt er minder voor

De introductie van het Modeljaar 2022 heeft binnen het leveringsprogramma van de Suzuki Across even op zich laten wachten, want de importeur start nu pas met de levering van de stekkerhybride met grotere onboard-charger. De versie stond al voor eind vorig jaar gepland.

De Suzuki Across werd intern alweer in het derde kwartaal van 2021 aangekondigd. De auto zou vervolgens redelijk kort daarna op de markt komen. Nu 2022 alweer drie maanden onderweg is, start Suzuki met het uitleveren van de aangepaste stekker-SUV. De Japanners geven de Across voortaan een boordlader met een capaciteit van 6,6 kW mee. Dat is tweemaal de waarde van de onboard-charger zoals in de eerste lichting van de SUV is te vinden. De laadtijd neemt door de grotere onboard-charger af.

Plug-in ongewijzigd

De Across beschikt over een accupakket met een capaciteit van 18,1 kWh, waarmee het een van de grootste batterijen in een plug-in hybride-auto is. Met een volle accu kan de Across tot zo’n 75 kilometer volledig elektrisch rijden, voordat de 2,5-liter viercilinder benzinemotor het overneemt. Aan de aandrijflijn zelf verandert Suzuki niets. De Plug-in Hybrid beschikt onveranderd over een geëlektrificeerde vierpitter met een systeemvermogen van 306 pk, die de vijfzitter in exact zes tellen van stilstand naar 100 km/h brengt.

Suzuki Across (2021) – Nieuwe bekende – Review – Video

Suzuki Across is helemaal nieuw maar ook al jaren bekend

Driemaal USB-C

Waar de fabrikant wel naar heeft gekeken is het geluidsniveau van de SUV. Er wordt nu meer geluidsisolatie toegepast om bijgeluiden terug te dringen. Het is overigens niet de enige modificatie. De mistlampen beschikken voortaan over led-lichttechniek. Verder heeft de fabrikant de elektromotor voor de volledig automatisch te openen en te sluiten achterklep opgevoerd. De zogeheten vijfde deur laat zich sneller openen en sluiten. Daarnaast beschikt de Across voor Modeljaar 2022 over drie USB-C-aansluitingen. Eén plaatst de autobouwer voorin, de resterende twee achterin.

Weer een prijsaanpassing

De Suzuki Across staat wederom in één uitrustingsniveau op de prijslijst. De auto kent slechts één optie en dat is metallic lak. De prijs van de grote, door Toyota gebouwde SUV bedraagt 54.900 euro. Dat is lager dan voorheen. Voor de Across is het al de tweede prijsverlaging in de korte tijd dat het model verkrijgbaar is. De importeur leverde de eerste auto’s voor afgerond 65 mille af, al is dat bedrag met de vroege kopers direct gecompenseerd. De Across kreeg vervolgens een prijskaartje van 55.900 euro mee. Nu staat de opgewaardeerde uitvoering voor 1000 euro minder in de showroom.

Video Suzuki Across 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.