Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Suzuki Across (2021) – Nieuwe bekende – Review – Video

Het leveringsprogramma van Suzuki omvat weer een grote SUV, nu de Japanse autobouwer de Across in de verkoop heeft genomen. Een opvolger van de oude Grand Vitara XL7 is het niet. De Across is van een totaal ander kaliber, zoals Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze video uitlegt. De auto verschijnt bovendien om een andere reden dan Suzuki’s grootste offroader destijds.

Prijs Suzuki Across

Nederland is een van de allereerste markten waar de Across de showroom is binnengereden. De Belgische en Duitse liefhebbers moeten nog even geduld uitoefenen, in Groot-Brittannië is het model reeds beschikbaar. Suzuki positioneert de auto aan de bovenkant van zijn programma, ver boven de Vitara. Waar het merk zich momenteel richt op het B- en C-segment, opereert de Across eenzaam in het D-segment. Hij werpt zich op tegen populaire SUV-modellen als de vijfzits versies van de Opel Grandland X, de Peugeot 3008 en Mitsubishi Outlander.

Suzuki Across
Noël van Bilsen

Technisch gelijke

Net als genoemde types is de Across voorzien van een plug-in hybride-aandrijflijn. Het is anders dan zijn concurrenten de enige beschikbare motorisering. De techniek komt van Toyota, dat in Nederland zijn versie nog niet aanbiedt. Die technisch gelijke RAV4 is echter wel in enkele Europese landen verkrijgbaar, zoals ook de Suzuki op een select aantal Europese markten leverbaar is.

Elektrische actieradius

Is de Suzuki Across een welkome aanvulling op het bestaande modellengamma? Hoe bevalt de plug-in hybride-aandrijflijn en maakt de Suzuki zijn elektrische actieradius waar? Hier boven zie en hoor je het antwoord. Lees meer over de Suzuki Across in Autovisie Magazine 25, 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.