Autovisie
Autovisie Nieuws 10 apr 2015
Leestijd: 4 minuten

Autovisie Supercar Paddock op AutoRAI 2015

De AutoRAI is terug en daarmee ook de Autovisie Supercar Paddock. Hier hebben we de meest geweldige supercars van de RAI geparkeerd. Wegdromen bij de Porsche 918 Spyder of de Ferrari F40? Het kan in Hal 11. Want de Autovisie Supercar Paddock staat weer vol automobiele hoogtepunten. We geven nog niet alles weg, maar op onderstaande supercars kan de bezoeker in ieder geval rekenen.

Maar er gebeurt meer op de Supercar Paddock. Sta zelf op de cover van Autovisie en maak kans op een dag Drivers Academy in de spectaculaire Jaguar F-Type. U ziet: zonder bezoek aan de Autovisie Supercar Paddock is een dagje AutoRAI niet compleet.

Porsche 918 Spyder

Naast supercars zijn er de zogenaamde hypercars als de Porsche 918 Spyder. Voorzien van een 4,6 liter V8-middenmotor met 608 pk en twee elektromotoren die respectievelijk 116 en 129 pk leveren, komt het totaalvermogen uit op 887 pk. De sprint van 0-100 km/h neemt 2,8 seconden in beslag, de topsnelheid ligt boven de 340 km/h. Enkel rijden op elektrische kracht is eveneens mogelijk, maar dan bedraagt de topsnelheid slechts 150 km/h. Deze 918 Spyder kunnen we tonen met dank aan Porsche Centrum Gelderland.

Donkervoort D8 GTO

De kleine sportwagenfabrikant uit Lelystad timmert al ruim 30 jaar aan de weg. De meest recente creatie van Joop en zijn techneuten is de D8 GTO. Met een ‘power to weight ratio’ minder dan 2 kilo per pk is het één van de snelste straatlegale automobielen ter wereld. Op basis van een vermogen van 340 tot 380 pk en een koppel van 450 Nm vanaf zo’n 1600 min-1. Fors groter dan zijn voorgangers, maar in gewicht – rond de 700 kilo – nauwelijks zwaarder geworden en verrassend gemakkelijk te besturen. Zelfs voor de meest ervaren Donkervoort-bestuurder een regelrechte sensatie, aldus Donkervoort zelf.

Aston Martin Vantage GTE

De Britse sportwagenbouwer Aston Martin kent zijn oorsprong in de autosport, vandaar dat het merk er nog steeds actief in is. En met succes, want met deze Vantage GTE won het merk in 2014 zijn klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans. De 4,5 liter achtcilinder pompt er meer dan 600 pk uit, heeft een koppel van meer dan 700 Nm en is gekoppeld aan een zestraps sequentiële bak. Bovendien weegt de hele auto dankzij veelvuldig gebruik van koolstofvezel en aluminium slechts 1150 kg. Met dank aan Cito Motors.

Ferrari F40

De uit 1987 stammende Ferrari F40 is inmiddels uitgegroeid tot legende en werd meermaals omschreven als de beste Ferrari aller tijden. Met een wagengewicht van slechts 1100 kg dankzij veelvuldig gebruik van koolstofvezel en een twinturbo V8 met 478 pk, weet deze bijna 30 jaar oude supercar nog steeds tot imponerende prestaties te komen. Een top van 324 km/h en 0-100 in 4,1 seconden zijn vandaag de dag nog om van te watertanden. Zelfs bij stilstand spat de snelheid nog van deze Ferrari af. En het mooie is, deze is te koop bij autobedrijf Van den Akker in Best.

Lamborghini Aventador

Het is bijna jammer dat de dikste der Lambo’s hier muisstil staat, want niet alleen klinkt die machtige V12-motor met 700 pk absoluut geweldig, die enorme uitlaatmond kan ook nog enorme vlammen uitspuwen. Zo erg zelfs dat het de achterbumper laat smelten. Check Youtube maar eens voor het bewijs! Nog behoefte aan cijfers? De acceleratie van 0 tot 100 km/h duurt slechts 2,9 seconden en de voorwaartse drang stopt pas bij 350 km/h.

Lexus LFA

Liefst tien jaar zijn de ingenieurs van Lexus ermee bezig geweest: het bouwen van de ultieme sportwagen. En iedereen is het erover eens dat ze dat met de LFA daadwerkelijk gelukt is. Met dank aan die glorieus klinkende, hoogtoerige V10 die zo gretig reageert op zelfs de minste beweging van het gaspedaal. Een vermogen van 560 pk en een eigen gewicht van slechts 1480 kg maken een topsnelheid van 325 km/h mogelijk. Acceleratie? Van 0 tot 100 km/h duurt slechts 3,7 seconden. In twee jaar tijd bouwde Lexus er slechts vijfhonderd, waarvan dit er dus eentje is.

Jaguar F-Type

Oplettende lezers hebben al gezien dat ‘onze’ Jaguar F-Type V6 met 340 pk ook gaat dienen als cursusauto voor de Autovisie Drivers Academy. Om dat eveneens aan het grote publiek kenbaar te maken hebben we de stoere en beeldschone coupé een plekje gegeven op ons Supercar Paddock. Bezoekers kunnen zich met de Jag laten vereeuwigen op de cover van Autovisie. Onder de deelnemers aan de AutoRAI-actie wordt een dag Drivers Academy met de geweldig klinkende F-Type verloot. Allemaal meedoen dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.