Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Subaru neemt afscheid WRX STI

Het is niet langer een geheim, Subaru neemt afscheid van de huidige generatie WRX STI. Toen Autovisie afgelopen september het nieuws al aankondigde brak er binnen de Subaru-gelederen paniek uit. Maar het is onontkoombaar.

 

De WRX STI heeft een negatieve invloed op de gemiddelde CO2-waarde van het Europpese leveringsprogramma. Vandaar dat de autobouwer de civiele rally-auto uit het programma haalt. Maar niet voordat er een speciale final edition is uitgebracht.

WR BLUE

Op de Autosalon van Brussel, die nog tot en met 21 januari duurt, kondigt de fabrikant de special edition aan. Hoeveel exemplaren beschikbaar komen, is niet bekend. De uitvoering kenmerkt zich door 19 inch lichtmetalen wielen in STI-goudkleur, zilverkleurige Brembo remklauwen, een met suede bekleed stuurwiel en een rode startknop. Voor het koetswerk is keuze uit de tinten WR Blue en Crystal Black.

LUCHTSTROOM

Als basis dient uiteraard de meest recent versie van de WRX STI. De uitvoering volgens het modeljaar 2018 beschikt onder andere over grotere wielen dan voorheen, alsmede een opgewaardeerd remsysteem van Brembo. De WRX STI met zijn licht aangepaste snoet beschikt over meedraaiende LED-koplampen en C-vormige dagrijverlichting. De luchtinlaten zijn groter dan voorheen en de luchtstroom tot de koeling is geoptimaliseerd.

DCCD

Op technisch vlak past Subaru een volledig elektrisch aangestuurde Driver Controlled Central Differential en heeft het onderstel andere dempers en veren.

PRIJS

Het prijskaartje van de Subaru WRX STI in special edition-trim is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.