Gelimiteerd en genummerd, Renault Clio R.S. 18

Renault brengt in een gelimiteerde én genummerde oplage een speciale editie van de Clio R.S. De limited edition krijgt de aanduiding ‘18’ achter de naam.

Als basis voor het speciale model dient de Trophy-versie, die als 18 is uitgevoerd met zaken als een opvallende kleurstelling en enkele verwijzingen naar de 2018-bolide van Renaults Formule 1-racewagen. De uitgave heeft een R.S.18-badge op de voorportieren, terwijl het van de F1-auto de grijze bestickering en het nieuwste R.S.-logo (geplaatst op het dak) overneemt. De voorvleugel, sierlijsten en naafdoppen kleuren op de R.S. 18 Jaune Sirius, wat in contrast is met de carrosseriekleur Noir Profond. Alle logo’s, zoals te vinden op de voorzijde, de voorbumper en diffuser zijn in zwart uitgevoerd.

KOOLSTOFVEZEL

In het interieur kiest Renault voor een detaillering in koolstofvezelstijl, wat te vinden is rond de ventilatieopeningen. Het stuurwiel is belegd met alcantara en leder bekleed stuurwiel en Renault Sport-vloermatten.

Hoeveel exemplaren Renault van de 220 pk sterke 18 gaat maken, is niet gecommuniceerd. De oplage voor de Nederlandse markt zal rond de 18 exemplaren liggen. In een later stadoium maakt Renault de prijsstelling bekend. Een R.S. Trophy kost momenteel € 34.090,-.