Autovisie
Autovisie Nieuws 12 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Subaru komt met 380 pk sterke WRX STI TC 380

Subaru neemt binnenkort (voorlopig) afscheid van de WRX STI. In Japan gaat dat gepaard met de introductie van een superkrachtige afscheidseditie: de WRX STI TC 380.

Diverse upgrades

De Subaru WRX STI TC 380 krijgt diverse upgrades, waaronder een GT III RS Sport turbokit, diverse onderdelen van HKS, een Super Turbo resonator en een high-flow katalysator. Ook op uiterlijk vlak krijgt de sportievere variant een ander maatpak aangemeten. Alle aanpassingen worden nauw overleg met voormalig WRC-rijder Toshihiro Arai doorgevoerd.

Subaru WRX STI TC 380

Koolstofvezel achterspoiler

Arai Motorsport installeert verder een ander luchtfilter, een koolstofvezel achterspoiler en kuipstoelen van Recaro. Allemaal ingrediënten voor een mooie afscheidseditie. Er is alleen een probleem: foto’s heeft Subaru nog niet vrijgegeven. Alleen de badge mag voorlopig de wereld in. De oplage van de WRX STI TC 380 is naar verluidt beperkt op slechts 50 exemplaren.

Nieuwe generatie WRX STI

In 2020 presenteert Subaru mogelijk een nieuwe generatie WRX STI. Die krijgt dan niet alleen een boxermotor, maar ook een vorm van elektrificatie om de emissies te drukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.