Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Subaru komt elk jaar met een nieuw model

Subaru start met een productoffensief en komt elk jaar met een nieuw model.  Het Global Platform van de nieuwe Impreza wordt als basis gebruikt.

Het offensief begon eerder dit jaar met de presentatie van de nieuwe Impreza op de autoshow van New York. Het model, dat komt als sedan en als vijfdeurs hatchback, vormt ook de basis voor de nieuwe XV die in 2017 verschijnt. Ook ditmaal is het model een opgehoogde vijfdeurs Impreza, die op een aantal punten is aangepast. Een jaar daarna staat de opvolger van de Tribeca op de agenda. Deze zevensits cross-over wordt in eerste instantie alleen in Noord-Amerika aangeboden. Uiteindelijk zal Subaru ook de Legacy en Outback vervangen.

subaru-impreza-hatchback-04

Plug-in boxer

Het grootste pluspunt van het Global Platform is dat het ook geschikt is voor hybride en elektrische aandrijving. Inmiddels is duidelijk dat we begin 2018 de eerste plug-in hybride met boxermotor kunnen verwachten. Pas vanaf 2021 komt er een volledig elektrische Subaru. Verder introduceert Subaru in 2019 een nieuwe downsized turbomotor.

Global Platform

Het is voor ons nog even afwachten of Subaru de nieuwe Impreza ook in Nederland gaat leveren, maar het nieuwe Global Platform gaan we in ieder geval terugzien bij de andere modellen. Het platform is op verschillende gebieden verbeterd: zo is het 70 tot 100 procent stijver, helt de auto 50 procent minder over en ligt het zwaartepunt nog iets lager voor beter weggedrag. Bovendien zijn de trillingen verminderd, wat het comfort verbetert.

LEES OOK: SUBARU SHOWT IMPREZA SEDAN EN HATCHBACK IN NEW YORK

Eyesight

Voor 2017 is voorlopig het grootste nieuws dat de Levorg in Nederland standaard met het rijhulpsysteem Eyesight wordt geleverd. Eyesight was al beschikbaar op de Outback, maar nu komt het ook op de vernieuwde versie van de Levorg. Eyesight kan de auto vanaf 50 km/h volledig tot stilstand brengen bij een dreigende botsing. Bovendien is er voor het eerst ook Lane Keep Assist dat de bestuurder waarschuwt als hij of zij boven de 65 km/h zonder richting aan te geven de rijstrook dreigt te verlaten. De prijs van de Levorg komt in 2017 hoger uit dankzij deze toevoeging, het exacte bedrag is nog niet bekend.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.