Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Jaguar Land Rover lanceert elk jaar nieuwe SVR

Special Vehicle Operations, de afdeling van Jaguar Land Rover die verantwoordelijk is voor de sportieve SVR-topmodellen, gaat een drukke tijd tegemoet. De afdeling gaat tot en met 2020 elk jaar een nieuwe SVR uitbrengen.

F-Pace

De Britten hebben de afgelopen jaren de Range Rover Sport SVR, de F-Type SVR en de Range Rover SVAutobiography gebracht, naast twee speciale heruitgaven van klassieke sportwagens, de XKSS en E-Type Lightweight. Toch moet het gamma de komende jaren verder uitgebreid worden. Tot en met 2020 komen er nog vier modellen bij. De eerste kandidaat is waarschijnlijk de F-Pace. Die auto wordt op dit moment als sterkste versie geleverd met een V6 met supercharger met 380 pk. De SVR zou daar ruimschoots overheen moeten gaan, met een supercharged V8 met 550 pk.

XE en XF

Ook de Jaguar XE en XF hebben naast een ‘S’ met de V6 geen sportief model dat het op kan nemen tegen auto’s als de BMW M3, M5 of Mercedes-AMG C 63 of E 63. Voorheen was de XF ook leverbaar als XFR en XFR-S, met de bekende 5,0 liter V8 met 510 pk en 550 pk. De kans is daarom groot dat Jaguar Land Rover ook met een SVR van deze auto’s gaat komen.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: HOT LAP JAGUAR F-TYPE SVR

Parijs

De volgende SVR wordt onthuld op de autosalon van Parijs in oktober. Daar komt Jaguar Land Rover waarschijnlijk met nog een volledig nieuw model, maar daar is nog weinig over bekend. Het wordt waarschijnlijk een tweede SUV die onder de F-Pace wordt gepositioneerd.

Jaguar F-Pace - Autovisie.nl -2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.