Autovisie
Autovisie Nieuws 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerste plug-in hybride van Subaru een feit

Subaru heeft in Amerika zijn allereerste plug-in hybride aan de wereld voorgesteld. Het gaat om de Crosstrek Hybrid, het model dat wij kennen als Subaru XV. Gezien het gunstige klimaat voor plug-in hybrides in Europa verwachten wij hem op termijn ook op ons continent.

De Subaru Crosstrek Hybrid heeft de bekende aandrijflijn met de 2,0-liter boxermotor, Symmetrical All-Wheel Drive en CVT-automaat, maar dan in combinatie met een elektromotor en een lithium-ion batterij die je met een stekker kunt opladen.

27 km elektrisch

Het systeemvermogen en de batterijcapaciteit worden nog niet vrijgegeven, maar volgens Subaru is de Crosstrek Hybrid in ieder geval de krachtigste uitvoering in de reeks. Ook laat het merk weten dat je in de EV-modus een afstand van maximaal 27 km volledig elektrisch kunt rijden, met een begrensde topsnelheid van 105 km/u. Het gemiddelde benzineverbruik komt volgens de Amerikaanse meting uit op gemiddeld 2,6 l/100 km.

Subaru levert de Crosstrek in Amerika ook als ‘gewone’ hybride zonder stekker. Die gaat als e-Boxer Hybrid door het leven, maar of deze naar Europa komt is evenmin zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.