Autovisie
Autovisie Nieuws 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Morgan op basis van Aston Martin Vanquish

Het Amerikaanse autovakblad Automotive News denkt dat Morgan de tooling en designschetsen van de Vanquish van Aston Martin heeft overgenomen om zo een nieuwe sportwagen uit te kunnen brengen.

Aston Martin Vanquish S

Volgens het medium is het niet geheel toeval dat zij ontdekt dat Aston Martin de ‘basis’ van de Vanquish heeft verkocht en Morgan kort daarna een nieuwe sportwagen aankondigt. Voor Automotive News is het een optelsom, want de nieuwe sportwagen zal achterwielaandrijving, de motor voorin en een aluminium architectuur krijgen. Drie ingrediënten die de Vanquish ook heeft.

Aston Martin Consulting

Automotive News ontdekt eerder in de prospectus voor de beursgang van Aston Martin dat de Engelse sportwagenbouwer voor een bedrag van 23 miljoen euro de tooling en designtekeningen van de Vanquish had verkocht. Aan wie was op dat moment nog de vraag. Morgan liet onlangs weten aan een nieuwe sportwagen te werken. De fabrikant geeft aan nog jaren voor de ontwikkeling nodig te hebben. Aston Martin verkocht de spullen echter met een 18 maanden durende technische steun vanuit Aston Martin Consulting. Een en ander betekent ook dat de sportwagenbouwer ervoor waakt dat de koper van de materialen geen kopie van de Vanquish gaat uitbrengen.

Aston Martin Vanquish S

De naam Vanquish blijft in handen van Aston Martin. Het bedrijf heeft de rechten op de aanduiding in ieder geval tot en met 2022 en zal rond die tijd een nieuw model met de bekende naam lanceren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.