Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Straks één designtaal voor alle Mazda-modellen

Mazda’s designbaas zet één ontwerpstijl voor alle modellen met de M op de grille neer. Die wordt uitgerold met de aankomende Mazda 3.

Mazda Vision Coupé - Autovisie.nl

Designrichting

Het is jammer dat Mazda’s studiemodellen Kai en Vision Coupé niet één-op-één in productie worden genomen, want het waren absoluut de smaakmakers op de Tokyo Motor Show 2017. Het goede nieuws is dat de twee concept cars voorbodes zijn voor de toekomstige designrichting van Mazda. Het merk zal de stijl op alle toekomstige modellen toepassen, te beginnen met de nieuwe generatie 3. Daarna komen onder andere de 6 en 2. Maar ook de BT50-pick-up zal volgens de nieuwe filosofie worden getekend als het aan Mazda’s designbaas Maeda ligt. “Hopelijk kunnen we de ontwerptaal ook op de volgende BT50 doorvoeren”, stelt Maeda. “We zullen ons ook bij dat model moeten focussen op het creëren van een mooie vorm, aangevuld met enkele stoere details.”

LEES OOK: OPGEFRISTE MAZDA 6 VOORAL VAN BINNEN ANDERS

Lastiger bij BT50

Het zal echter een lastiger verhaal worden dan bij de volgende 2, 3 of 6. De BT50 komt voort uit een samenwerking met Isuzu, dat op dezelfde basis de D-Max/Rodeo maakt. Maeda maakt geen onderscheid tussen de personenauto’s en pick-ups. Dat zal evenmin gelden voor modellen met een verbrandingsmotor of elektrische aandrijflijn. “Ik wil geen unieke, afwijkende designtaal voor elektrische auto’s”, zegt Maeda. Hij vindt dat elk model direct als Mazda herkenbaar moet zijn en binnen het modellengamma moet passen. De eerste elektrische auto moet Maeda al klaar hebben, aangezien de marktintroductie in 2019 moet plaatsvinden.
Mazda Kai Concept - Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.