Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Sterkere motoren Volkswagen Tiguan nu leverbaar

De Volkswagen Tiguan moest het tot nu doen met maximaal 180 pk. De sterkere motoren waren wel aangekondigd, maar nog niet direct te bestellen. Daar komt nu verandering in.

Volkswagen Tiguan - Autovisie.nl

6,5 seconden

De Volkswagen Tiguan is nu ook te bestellen met de 220 pk sterke 2,0 liter turbomotor die we onder meer kennen uit de Golf GTI. In de Tiguan is hij echter altijd gekoppeld aan een DSG-automaat en vierwielaandrijving. Hij zorgt ervoor dat de Tiguan in 6,5 tellen naar 100 km/u sprint en heeft een topsnelheid van 220 km/u. In dat laatste wordt hij overtroffen door de nóg sterkere dieselmotor. Die 2,0 liter twinturbo dieselmotor kennen we dan weer uit de Passat en ook hier levert hij 240 pk. Net als de 2.0 TFSI kan de sterkste 2.0 TDI de Tiguan in 6,5 tellen naar de 100 km/u krijgen, maar nu ligt de topsnelheid nog 8 km/u hoger, op 228 km/u.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW VOLKSWAGEN TIGUAN

Uitlaten

De 240 pk sterke dieselversie wordt gepositioneerd als de topversie van de Tiguan. Om dat duidelijk te maken krijgt de auto andere uitlaatsierstukken. Normaal gesproken heeft de Tiguan een dubbele uitlaat links onder de achterbumper, maar voor de dieselversie wordt de uitlaat in de bumper geïntegreerd. Links en rechts krijgt hij zeshoekige sierstukken, waar de uitlaat achter weggewerkt zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.