Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Sterkere dieselmotor voor Nissan X-Trail

Nissan breidt het leveringsprogramma van de Nissan X-Trail verder uit. Na de introductie met een 1.6-benzinemotor en een 1.6-dieselkrachtbron volgt nu een grotere en sterkere zelfontbrander voor de grote SUV. Het blok biedt echter geen voordelen voor caravantrekkers.

nissan_x-trail_15Ten minste, als je naar trekgewicht kijkt. Ook voor de nieuwe motorisering geeft Nissan een geremd trekgewicht op van exact 2.000 kg. Wanneer de uitvoering met automaat wordt verkozen boven de uitvoering met handbak dan mag de SUV nog altijd 1.650 kg trekken.

nissan_x-trail_2Sterker

Als je naar de motor kijkt, levert de krachtbron betere prestaties. De voor de Nissan X-Trail nieuwe krachtbron met directe inspuiting en een turbo levert een vermogen van 177 pk en een koppel van 380 Nm. Daarmee is de krachtbron 47 pk en 60 Nm sterker dan de bestaande één-punt-zes. Nissan biedt het blok aan in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een automaat met continu variabele overbrengingsverhoudingen, X-Tronic genaamd. Daarnaast is er keuze uit twee- en vierwielaandrijving.

nissan_x-trail_16Prijsverschil

Nissan biedt de 2.0-dieselversie aan vanaf €49.590,-, waarvoor de Acenta X-Tronic op de prijslijst staat. Met vierwielaandrijving én CVT-automaat is de X-Trail er voor minimaal € 54.090,-. De 2.0 4WD met handbak kost € 51.240,-. Het prijsverschil met de 130 pk sterke 1.6 bedraagt ongeveer 4,5 mille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.