Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 nov 2016

‘Ferrari werkt aan lichtgewicht LaFerrari’

De strijd der absolute hypercars gaat voort: Ferrari is naar verluidt druk bezig met een extra hardcore, lichtgewicht LaFerrari.

laferrari_4

Lichtgewicht LaFerrari

Het bericht komt via de Instagram-account @lamborghiniks. De man daarachter bezit onder meer een van de drie Lamborghini’s Veneno op de wereld en is zeer goed ingewijd in de wereld van hypercars – althans, hij claimt het nieuws via meerdere bronnen binnen te hebben gekregen.

Volgens hem heeft Ferrari al contact opgenomen met de belangrijkste klanten om interesse te peilen voor een lichtgewicht LaFerrari. Of die auto nog ontwikkeld moet worden, of zelfs al voor een groot deel in de steigers staan, is natuurlijk de vraag.

Circuituitje

Er zijn uiteraard al de nodige derivaten van Ferrari’s huidige hypercar: de FXXK voor circuituitjes en de LaFerrari Aperta voor zonnekoningen. Een lichtere, meer gefocuste versie zou natuurlijk mooi tussen de reguliere LaFerrari en de FXXK in vallen. En waarschijnlijk al uitverkocht zijn nog voordat het Italiaanse merk de auto voor het eerst aan de wereld getoond heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.