Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Stel je eigen Aston Martin DBS Superleggera samen

Ideale tijdsbesteding voor een zwoele zomeravond: het samenstellen van jouw eigen Aston Martin DBS Superleggera. Wij doen alvast een poging.

Keuzestress

Jawel, de configurator van de Aston Martin DBS Superleggera staat online. Leuk om te weten, maar de keuzestress borrelt vast en zeker al op. Er is ook slecht nieuws: de configurator is zo uitgebreid, dat je over een eenvoudige configuratiesessie zomaar een half uur zoet bent. Maak er dus even tijd voor vrij.

Bespoke kleur

Laten we beginnen met de kleur, want wat ga je doen? Aston Martin heeft zelf al 32 tinten geselecteerd, van Appletree Green tot Ocellus Teal en van Concours Blue tot Yellow Tang. De keuze is reuze, maar niet makkelijk. Een bespoke kleur kan natuurlijk ook, maar dan betaal je automatisch wat meer. Wij kiezen voor Yellow Tang, met de gedachte dat zo’n DBS Superleggera in onze ogen best opvallen.

aston martin dbs superleggera samenstellen 2

Koolstofvezel

Om het gewicht te drukken vinken we waar mogelijk alle koolstofvezelonderdelen aan: het dak, de louvres in de motorkap, in de zijschermen en ga maar door. Dat streven naar minder gewicht past immers mooi bij deze auto. Superleggera is Italiaans voor lichtgewicht, maar ondanks dat de DBS 72 kg lichter is dan de DB11 is het met 1.693 kilogram nog een zwaargewicht.

aston martin dbs superleggera samenstellen 3

Interieur

Er is keuze uit zes lichtmetalen wielen, allemaal 21-inch groot. Vergeet ook niet om de remklauwen een pakkend kleurtje te geven. In het interieur valt er nog veel meer te kiezen. Het wordt leder in de kleur Obsidian Black met Electron Yellow kleurige stiksels, want dat past mooi bij de buitenkant. Om het af te maken bekleden we het stuurwiel met alcantara, dat ligt net wat beter in de hand. En hoe stel jij hem samen?

aston martin dbs superleggera samenstellen 4

Richtprijs

De richtprijs van de Aston Martin DBS Superleggera bedraagt ongeveer 350.000 euro. In de basis is de DBS Superleggera een flink onder handen genomen DB11. Hij heeft dezelfde aluminium architectuur, portieren, interierruimte en bagagevolume. Verder is alles aangepast.

Krachtige V12

Aston Martin maakt de bredere carrosserie van koolstofvezel. Voorin installeren de Britten een 5,2-liter V12-motor die door een hogere turbodruk en verbeterde ademhaling nu 725 pk levert. Goed voor een topsnelheid van 338 km/h en een 0-100-sprint van 3,6 tellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.