Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Zorgen over gezondheidssituatie Sergio Marchionne

Treurig nieuws afkomstig van het hoofdkantoor van Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Sergio Marchionne was herstellende van een schouderoperatie in het academisch ziekenhuis in Zürich, maar door complicaties is de gezondheid van de Canadees-Italiaan in korte tijd zo verslechterd dat de toekomst er voor hem niet rooskleurig uitziet. Afgelopen zaterdag trad Marchionne daarom af als topman van FCA. Nu zijn bij FCA alle poppen aan het dansen.

FCA en Ferrari

Marchionne was sinds 2004 topman van Fiat en sinds 2009 ook van Chrysler, waar Fiat een belang van 20 procent in kreeg na financiële problemen bij de Amerikaanse autofabrikant. In 2014 fuseerden Fiat en Chrysler en werd Marchionne topman van het fusiebedrijf Fiat Chrysler Automobiles en hij zorgde ervoor dat dat bedrijf financieel weer gezond werd. Met name Jeep verkoopt beter dan ooit. Marchionne was bovendien CEO van Ferrari.

Complicaties

Afgelopen weekend ging het echter goed mis. Complicaties na een zware schouderoperatie hebben gezorgd voor een onomkeerbare gezondheidssituatie. Als gevolg van het aftreden van Marchionne heeft FCA met enig tempo Jeep-topman Mike Manley aangesteld als de nieuwe CEO van het concern.

Diep geraakt

John Elkann, voorzitter van Fiat Chrysler Automobiles (FCA), roept in een officiële verklaring op tot rust. “Ik ben diep geraakt door de gezondheidstoestand van Sergio. Het is een situatie die tot een paar uur geleden ondenkbaar was. Dat laat iedereen met een gevoel van onrechtvaardigheid achter. Ik zou iedereen willen vragen om hun begrip in deze omstandigheden en om de privacy van Sergio en die van degenen die hem dierbaar zijn te respecteren.”

Nieuwe CEO Ferrari

Naar aanleiding van het vertrek van de 66-jarige Sergio Marchionne heeft Ferrari al een nieuwe CEO aangesteld: Louis Camilleri. Via een officiële persverklaring laat Ferrari weten dat Camilleri bij de volgende aandeelhoudersvergadering aangesteld zal worden. Gevolgen voor de F1-deelname van Ferrari zijn nog niet bekend, als die er überhaupt zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.