Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Stekkerhybride Skoda Superb iV is beduidend minder ruim

De montage van een plug-in hybride-aandrijflijn geeft de Skoda Superb iV beduidend minder bagageruimte dan de versies met traditionele verbrandingsmotoren. De laadbak slinkt met maar liefst 140 liter, in de Combi zelfs met 150 liter.

Skoda Superb L&K

Het is een concessie die gedaan werd om de aandrijflijn in de forse auto te krijgen. De elektromotor is voorin ondergebracht en de batterij bevindt zich in de wagenvloer voor de achterbank. De bagageruimte van de vijfdeurs Superb bedraagt normaliter 625 liter, maar de Superb iV biedt een laadvolume van ‘slechts’ 485 liter. De Combi-variant biedt nu plaats aan 510 liter aan bagage, waar de bak normaliter 660 liter aan spullen slokt.

218 pk systeemvermogen

Daar staat tegenover dat dankzij de plug-in hybride-aandrijflijn de dik 1,7 ton zware auto minder straf-BPM kent en het prestatieniveau fors hoger ligt. Skoda geeft een systeemvermogen voor de Superb iV op van 218 pk. Het is een combinatie van de 156 pk sterke 1,4 liter viercilinder benzinemotor met turbo en de elektromotor met een output van 85 kW. Over prestaties als de sprinttijd 0-100 km/h en de topsnelheid praat Skoda nog niet. De fabrikant geeft wel aan dat door de elektromotor en 13 kWh batterijcapaciteit de Superb iV in staat is om maximaal 55 km op louter elektrische energie te rijden. De gecombineerde actieradius van elektro- en benzinemotor bedraagt op papier 850 km, maar in de praktijk sta je veel eerder aan de pomp en laadpaal.

Skoda Superb iV

Elektrokracht

Voor het rijden op de elektrokracht is het mogelijk om de E-modus in te stellen. Zo kun je thuis geruisloos wegrijden. Nu ja, dat ook weer niet. In de E-modus zorgt een soundgenerator voor een akoestisch signaal dat bedoeld is om voetgangers op de stille Superb iV te attenderen. Een elektro-auto hoor je nauwelijks aankomen.

Full-LED Matrix-koplampen

De introductie van de Superb iV, waarbij ‘iV’ Skoda-taal is voor geëlektrificeerde types, valt samen met een lichte restyling van de grote middenklasser. De auto kenmerkt zich door een opgefrist front met full-LED matrixlampen en gewijzigde bumpers en grilles. Dit is voor het eerst voor Skoda.

De prijzen van de opgefriste Superb komen net als die van de iV-uitvoering later dit jaar beschikbaar.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.