Autovisie
Autovisie Nieuws 8 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Starstruck: Donald Trumps Lamborghini te koop

Een bekende uitdrukking leert ons dat veel baasjes op hun hond gaan lijken. Dat geldt ook voor Donald Trump en deze Lamborghini Diablo VT Roadster, die ooit aan de Amerikaanse zakenman en politicus toebehoorde. Ze trekken alle aandacht naar zich toe, hebben een bijzondere coupe, maar bovenal een grote mond.

Ver voor de ambitieuze plannen van de luidruchtige plutocraat om het Witte Huis te veroveren, leefde Trump the high life als vastgoedmagnaat en televisiepersoonlijkheid. Bij een dergelijke levensstijl hoort een passende auto. Deze Lamborghini is hem daarom op het lijf geschreven. De Le Mans-blauwe Diablo Roadster werd in 1997 nieuw aan Trump afgeleverd en wordt 15.000 mijl (24.140 kilometer) en een paar eigenaren later te koop aangeboden voor het bedrag van omgerekend 266.450 euro. Veel? Niet als Trump volgend jaar de verkiezingen wint.

“266.450 euro veel geld? Niet als Trump volgend jaar de verkiezingen wint”

Nog even over de eerder genoemde uitdrukking. Dat een Lamborghini een aandachtstrekker is met een grote mond weten we al. Deze bewuste Diablo heeft daarnaast ook een bijzondere coup, net als zijn baasje. De VT Roadster is de cabrioversie van de VT Coupé, de eerste Lamborghini-supercar met vierwielaandrijving. Een vreemd gevormd dakpaneel is het enige wat de inzittenden tegen de elementen beschermt. Het uitneembare paneel van koolstofvezel kan in een handomdraai uitgenomen worden en opgeborgen worden op een plekje zo’n tien centimeter boven de motorkap. Een unieke dakconstructie, minstens zo uniek als de coiffure van Trump.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.